De afgelopen jaren is thuiswerken steeds normaler geworden. Waar het enkele jaren geleden nog ongewoon was, zijn veel bedrijven de afgelopen jaren overgestapt op (deels) thuiswerken. Deze trend is het afgelopen jaar erg versterkt omdat thuiswerken voor veel bedrijven en organisaties zelfs verplicht of noodzakelijk werd. Naast dat thuiswerken voor velen voordelen kent, brengt het ook uitdagingen met zich mee. Hoe kan je als organisatie of bedrijf de uitdagingen van het thuiswerken tackelen?

Uitdagingen van het thuiswerken

Thuiswerken kent zowel voor- als nadelen en deze voor- of nadelen hoeven ook niet voor iedereen hetzelfde te zijn. Waar de één een goede thuiswerkplek kan realiseren en werk en privé goed gescheiden kan houden, heeft de ander hier meer moeite mee. Wat wel een algemeen probleem voor een organisatie of bedrijf is, is dat het delen van ideeën (bij bijvoorbeeld de koffiemachine) of de interactie tussen collega’s ontbreekt. Hoe kan je dit probleem als organisatie of bedrijf oplossen? Dit kan door middel van community software. Community software is een online platform waarbij informatie gedeeld kan worden, ideeën en meningen gegeven kunnen worden en collega’s met elkaar in contact kunnen komen. Hoe het community platform van jouw bedrijf of organisatie eruit komt te zien is afhankelijk van de eigen wensen en kenmerken.

Verenigingen

Naast bedrijven en organisaties hebben veel verenigingen ook moeite met het beperkte contact. Zo wordt het lastiger om leden te werven of kennis over te brengen. Hoewel veel bedrijven en organisaties in de afgelopen jaren veel digitale veranderingen hebben doorgebracht, is dit bij verenigingen niet altijd het geval geweest. Dit maakt het in deze tijd nog lastiger. Een digitale innovatie binnen jouw vereniging kan daarom helpen. Zo kunnen websites, apps, community platforms en portalen onderdeel zijn binnen de digitale transformatie. Verschillende verenigingssoftware kan de dienstverlening van jouw vereniging helpen om bijvoorbeeld via een online kanaal leden te werven en het collectief te versterken.