Het is niet altijd makkelijk om het juiste schoolmeubilair te vinden. Er is tegenwoordig ook zo veel keus. Het gaat niet alleen meer om het vinden van de juiste tafels en stoelen, maar ook om opbergmeubels, tussenwanden, zit-sta bureaus, podia en lockers. Ook willen we duurzaam en dynamisch schoolmeubilair wat de creativiteit stimuleert. Kortom, we stellen steeds hogere eisen aan de schoolinrichting. Schoolmeubels moeten bijzonder zijn, innovatief en flexibel. Heb je al eens nagedacht over een wandbureau? Hiermee creëer je een uitdagende, creatieve en flexibele leeromgeving.

Hogere eisen schoolmeubilair

Scholen stellen steeds hogere eisen aan het schoolmeubilair. Het moet niet alleen comfortabel en veilig zijn, maar het moet ook tegen een stootje kunnen. Daarnaast moet het een veilig en vertrouwd gevoel geven én duurzaam zijn. Bovendien wil je de schoolmeubels natuurlijk aanpassen aan de onderwijsvisie en onderwijsmethode. Steeds vaker wordt klassikaal onderwijs gecombineerd met individueel en projectmatig werken. Multifunctionaliteit van het schoolmeubilair wordt daarom ook steeds belangrijker. Denk hierbij aan losse elementen, tafels op wielen of verrijdbare kasten. 

Multifunctioneel wandbureau

Het wandbureau is bij uitstek een multifunctioneel meubel. Het wordt dan ook steeds vaker ingezet als schoolmeubilair. Het is niet alleen praktisch, maar ook veelzijdig. Met een wandbureau heb je namelijk opbergruimte én een werkplek ineen. Een wandbureau heeft namelijk vaak handige opbergvakken, lades en verplaatsbare planken. Bovendien neemt het veel minder ruimte in dan een gewoon bureau. Het is uitermate geschikt voor kleinere ruimtes of klaslokalen. Het opklapbare wandbureau klap je eenvoudig weer op en dan heb je je ruimte weer terug. Ideaal dus wanneer je op zoek bent naar multifunctioneel schoolmeubilair.

Passend schoolmeubilair

Waarom is het zo belangrijk om de juiste schoolmeubels aan te schaffen? Het gaat er niet alleen om dat het praktisch is. Schoolmeubels hebben ook invloed op de kwaliteit van het onderwijs. Het juiste schoolmeubilair draagt bij aan een rustige en veilige omgeving die uitnodigt tot creativiteit en vernieuwing. Daarnaast wil je een omgeving creëren die aansluit bij de kernwaarden van de school. Dit is niet alleen positief voor de leerlingen, maar ook voor de leerkrachten.

Schoolmeubilair kopen

Nieuwe schoolmeubels kopen kan een enorme uitdaging zijn. Bij een onderwijsinrichter kun je terecht voor een totaaloplossing voor de inrichting van je school: van lockers tot kasten en van stoelen tot wandbureaus. Bovendien kunnen zij je altijd passend advies geven. Wil je meer weten over het kopen van schoolmeubilair? Neem dan vrijblijvend contact op met een gespecialiseerde onderwijsinrichter.