Er is geen bedrijf dat niet op de beste posities op internet wil worden gepositioneerd. Het is duidelijk dat een goede SEO-strategie de zichtbaarheid en zakelijke kansen beïnvloedt. Maar er zijn veel factoren en elementen waarmee je rekening moet houden in een online bedrijf. Zo is linkbuilding ook bepalend om meer klanten te bereiken.

Daarom gaan we in deze blog uitleggen wat deze techniek precies inhoudt en welke voordelen het je biedt, of je nu een website, een blog of een online winkel hebt.

Linkbuilding

Wat is linkbuilding? Het creëren van links naar andere externe webpagina’s of die verwijzen naar sommige URL’s van je site of blog is linkbuilding. Het biedt een groot aantal voordelen en voordelen als het ons doel is om je op het internet te positioneren. In het kort betekent deze term “linkbuilding”. Wat hier echter telt, is dat de link gezaghebbend of echt goed is.

Het wordt aanbevolen dat de links op een natuurlijke manier worden geplaatst, zodat het verkeer organisch groeit. Evenzo, als je gaat linken, is het beste dat de inhoud van waarde is en de informatie aanvult of aanvult. Je moet de eisen van de koning van zoekmachines, Google, met betrekking tot inhoud en de relevantie ervan niet vergeten.

Positionering

Om deze reden, als een tekst is geoptimaliseerd voor een trefwoord, wordt herhaald in de titel en in de metabeschrijving, zijn er meer opties om een ​​betere positionering te bereiken. Dit soort tekens blijven niet onopgemerkt. Daarom gaat het bij deze techniek om de kwaliteit van de link en niet om de kwantiteit.

Soorten links

Als we het hebben over de relevantie van links, moet je weten dat er twee zeer verschillende typen zijn. Aan de ene kant is er de dofollow-link die autoriteit uitstraalt, en aan de andere kant is er de nofollow-link, die dat niet doet.

In ieder geval is er een brede discussie over dit onderwerp en zijn de meningen verdeeld. Het type link dat jij wilt gebruiken, hangt hier echter van  af. Maar je moet weten dat Google niet van geforceerde of gemanipuleerde links houdt.

Kortom, de enige links die voor jou van belang zouden moeten zijn, zijn de links die echt verkeer genereren of je als geloofwaardig positioneren. Evenzo is het raadzaam om de link naar je website achter te laten in forums of opmerkingen die we in andere blogs plaatsen. Maar je moet weten dat als de opmerking geen waarde toevoegt, deze als spam kan worden beschouwd.

Gewetensvol

Wat wel duidelijk is, is dat er gewetensvol aan backlinks moet worden gewerkt om je doelgroep te bereiken. Een tutorial of een infographic die een probleem oplost, wordt altijd geclassificeerd als kwaliteitsinhoud en is gemakkelijker te delen. Gebruik branded ankertekst: een andere belangrijke factor om het succes van een goede linkstrategie te garanderen, is het gebruik van een natuurlijke en gevarieerde ankertekst.